Erika berättar om sitt besök i Indien för sin uppdragsgivare H&M

På mitt uppdrag har vi ganska nyligen fått ett team med utvecklare och testare som sitter i Indien i stället för lokalt i Stockholm.

I detta är många saker utmanande. Hur överför man kunskap, hur mycket “tempo” kan man förvänta sig, hur kommunicerar man effektivt? Hur undviker man missförstånd? Vart ligger ansvaret för slutresultatet? Hur ska teamet prioritera mellan nyutveckling vs incidenter?

Under mitt besök fokuserade vi på att skapa en relation med teamet. Vi körde sessioner med agila lekar, bl.a kring multitasking och hur detaljerade krav påverkar slutresultatet. Det är en sak att ha läst teorin, en helt annan sak att förstå hur och varför och hur man implementerar teorin. Vi passade även på att skapa team agreements och klargöra vad olika personer hade för olika förväntansbilder på olika roller.

Man hinner inte så mycket på en vecka, men kommunikationen har förbättrats. Idag 2 veckor efter att vi kom hem hade teamet ett rum till daily stand up. Hurra!!

Vi diskuterade lite med teamet och deras teamlead och de kom fram till att sprida ut ansvar och roller på fler personer.

Initiala känslan är att det var ett bra drag. Mer fokus och mer tid att göra saker ordentligt om alla hjälps åt.

  • Work shop

Kontakta oss! Vi svarar inom 24 timmar.

    Bifoga CV
    (pdf, doc, docx. xls)    Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.