Data Innovation Summit 2020

Nu har Data Innovation Summit gått av stapeln. Digital edition den här gången på grund av COVID-19. Även om det hade varit härligt att se människorna och uppleva talen live, så finns det fördelar med den digitala varianten. Du har chansen att under 2 månader titta ikapp på de spåren du inte valde live och kan på så sätt få ta del av lite mer.

Så vad är spaningen från årets upplaga då? För fem år sen när Data Innovation Summit startade så pratades det väldigt mycket om ”Big Data”, det pratas det knappt något om längre, stora datamängder är vardag, och det är förädlad data som är användbar i slutändan. Självklart har IoT, Machine Learning och AI en given plats och rusar fram på marknaden, men inte bara all häftig tech lyftes fram, även utmaningarna som följer. Mer än 80% av alla Machine Learning projekt kommer aldrig till produktion.
Några talare tog även upp den etiska aspekten i AI och Machine Learning projekt. Vi tränar algoritmerna på befintligt data, hur försäkrar vi att det datat vi tränar representerar alla kön, sammhällsgrupper osv? Hur bör vi använda all data vi har på ett etiskt och moraliskt sätt?

Data har vi massor av, och IT kan förädla den och skapa massor av nya data och insikter, men hur mogna är våra organisationer utanför IT avdelningen? Flera intressanta presentationer om vikten av att kunna tillgängliggöra data så att hela organisationen förstår och får nytta av det IT gör.. och en hel del bra tips och trix.

Vi på Sawubona hade två deltagare med och lyssnade i förra veckan, men än finns det säkert många guldkorn att titta ikapp på i efterhand.

Kontakta oss! Vi svarar inom 24 timmar.

    Bifoga CV
    (pdf, doc, docx. xls)    Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.