Äventyr till havs

Några av oss har varit på äventyr i helgen. Henrik E är utbildad guide för både kajak och långfärdsskridskor och tog i helgen ut oss på tur i vår vackra skärgård. Ljusterö till Finnhamn, övernattning på Finnhamn och sen tillbaka.
Prognosen för lördagen såg inte lovande ut så vi träffades redan kl 09 på Ljusterö. Vädret bjöd på ordentlig blåst och regn. När vi väl skulle packa ihop kajakerna visade det sig att det hade skett vissa missförstånd så det saknades kapell och flytväst till två kajaker. Men Sawubonare ger inte upp så lätt. Lösningen blev att två frivilliga tog sjötaxi med två kajaker till Finnhamn. Övriga fem utmanade sig själva och vädret och paddlade ut över fjärdar och längs skärgårdskobbar och öar.

Två nybastade, nybadade och glada Sawubonare vars resa varit behaglig och enkel, mötte fem trötta men glada sawubonare vars resa varit ett blöt och utmanande i gästhamnen på Finnhamn 5 timmar senare. Efter en hel del motvind och regn och några välbehövliga vilopauser på vägen, stolta över prestationen, kändes det underbart skönt med en varm dusch, och en öl och massor med snacks för de som paddlat. De som åkt motorbåt njöt av historierna och sällskapet. Middagen på värdshuset var toppen, men något nattsudd blev det inte. Efter desserten som bestod av Sillens hemgjorda vindruvsglass i en av stugorna (vi är optimister och gillar utmaningar så, visst kan man prova att ta med sig glass på kajaktur), låg alla till sängs i sina rum 21:30.

Söndag morgon när vi gnuggade sömnen ur ögonen och hade sträckt ut alla lemmar möttes vi av strålande sol och spegelblankt hav. Frukost åts ute på terassen vid vandrarhemmet. Finnhamns vandrarhem var så gästvänliga att de lånade ut två flytvästar och två kapell som vi lovade att returnera, så alla kunde följa med och njutar-paddla hemåt. Nu hade vi underbart väder, och utrustning till alla, så efter frukosten var det bara att packa och ge sig ut. Hemfärden tog nästan lika lång tid men det berodde på lång lunchpaus med både bad och kokkaffe samt pauser bara för att få njuta av allt det vackra runt omkring oss.

Kontakta oss! Vi svarar inom 24 timmar.

    Bifoga CV
    (pdf, doc, docx. xls)    Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.