Nyheter

Hjärnstark, föreläsning med Anders Hansen

Några av oss gick på föreläsning med Anders Hansen, det här tog vi med oss: Vi behöver fysisk aktivitet för att må bra (är det nytt för någon?). I ett historiskt perspektiv är vi skapta för att leva ett liv som jägare. Om mänskligheten har funnits i ett dygn har vi levt som nomader och jägare till kl 23:40. De sista 20 minuterna har vi bosatt oss på ett ställe och brukat jorden. Den sista sekunden, dvs kl 23:59:59, startade digitaliseringen och vårt liv framför en skärm. Som nomader tog vi 15 000 steg per dag, idag tar vi i snitt 5500 steg per dag. Det är för lite för att vi ska må bra helt enkelt. Med den bakgrunden tog vi till oss ett inspirerande budskap: Allt räknas!! Varje steg och varje minut extra vi rör på oss gör oss gott. Max effekt uppnås vid 3×45 min högintensiv träning per vecka. Sen planar effekten ut. Det är alltså inga mängder det handlar om. Forskning visar dessutom att motion inte bara främjar välmående och stresshantering utan även vårt minne, kreativitet, verbal förmåga, lokalsinne, läsförståelse, logiskt tänkande och IQ! Inspirerade av detta bytte vi idag ut ett vanligt möte mot ett promenadmöte. Vi kan intyga att kreativiteten ökade!

Sawubona och Järven

Vinterkonferensen tog oss 3700 dm över havet. I februari tog vi tåget och landade i Järvsö. Bastutunna, skidåkning, planering och massa skönt häng med kollegor i vilda och vackra Hälsingland. Som grädde på moset och lök på laxen så såg vi järven.

Tack till alla medarbetare och kunder som gjort detta första år för Sawubona IT till en framgång!

Vi kan med stor ödmjukhet se tillbaka på ett framgångsrikt första verksamhetsår. Vår verksamhet är people-business och vi känner en enorm glädje att få jobba tillsammans med så kompetenta, drivna och härliga människor. Denna passion för teknik och utveckling, att ständigt lära sig något nytt, att bidra i sammanhang där man känner att man får göra skillnad, det är drivkraften som vi vill att Sawubona ska representera. För oss är det av största prioritet att bygga ett företag där våra medarbetare trivs och frodas, utvecklas och känner sig sedda och hörda. Med möjlighet att utveckla sin fulla potential utifrån det individuella perspektivet. Våra medarbetare gör uppskattade och viktiga insatser i utmanande uppdrag, ofta nära ny teknik och innovation. Vårt nätverk av kunder spänner över i princip alla branscher, och kunder som vi specifikt har levererat till under detta första år är verksamma inom telecom, offentlig sektor, spel, media, retail, transport, jordbruk, bank och försäkring. Nu ser vi framemot 2019 och att ta Sawubona till nästa nivå, med fortsatta framgångar för Sawubona och dess medarbetare.Vilka lärdomar tar vi med oss från detta första året? Våga utmana dig själv! Det kanske inte blir precis som du föreställt dig. Utan ibland kanske till och med ännu bättre än vad du vågat drömma om.

Julfest på Artipelag med Cirkus Cirkör

Nu nalkas julen och det vill vi fira med anställda och respektive! Det blev en mycket lyckad kväll med en fantastisk föreställning av Cirkus Cirkör och vad kul att vi få träffa alla för att äta julbord på Artipelag!

Höjdarkväll på Klättercenter

Vi hade en riktig höjdarkväll på klättercentret på Telefonplan idag! Jätteroligt tyckte alla som var där. Det gav mersmak och vi kommer definitivt tillbaka!

Kul tillsammans med kollegor

Spontan gemensamma aktivitet med kollegorna! Idag såg vi Bohemian Rapsody på Bio Capitol.  Mycket trevligt upplägg med mat och film. Rekommenderas varmt! Spontana aktiviteter kommer vi fortsätta med. Vi är några som planerar att klättra på Klättercenter vid Telefonplan innan jul.

Techno Group Consulting byter namn till Sawubona IT

Sawubona är en hälsningsfras på Zulu och betyder “Jag ser dig”. Men den egentliga betydelsen är mycket större än så. Sawubona är en inbjudan till ett möte mellan människor där vi kommunicerar, utforskar, hjälper varandra. I vårt företag utgör medarbetarna kärnan av vår verksamhet, verksamheten byggs upp av varje individ som är en del av gruppen, och vår målsättning är att varje individ ska känna sig sedd och lyssnad till och få sin fulla potential utforskad och bekräftad. Med bakgrund av den djupa betydelsen av att bli sedd som helhet i mötet mellan människor, mellan medarbetare, kunder och leverantörer, har vi valt Sawubona IT som namn på vårt företag. Håll utkik efter vår nya hemsida!

Smart City föreläsningar på GoTo10 av vår Peter Waher börjar idag!

I kväll gick Peters första föreläsning av stapeln och några av oss var där och lyssnade. Det var mycket intressant och bänkarna var fullsatta. Smart City föreläsningarna spänner över de grundläggande idéerna, visionerna och de tekniker som används i samband med utvecklingen av tjänster för Smart City (eller samhället) och Internet of Things. Parallellt med föreläsningarna håller Peter även labbar på GoTo10 för de som verkligen vill gå på djupet och pröva på teknikerna! Vi ser fram hösten på GoTo10 och hoppas att vi för möjlighet att ses där!

Konsultmöte 2 oktober

Tack för ett bra konsultmöte idag! Vad kul det var att se hur alla hade skapat program på sina mobiler för sina Spherobollar. Det var inte alldeles enkelt att ta sig igenom banan som Tina förberett åt oss. Men kul hade vi!  

Ny medarbetare – Välkommen Erika!

Idag är en glädjens dag på Techno Group för idag börjar Erika hos oss! Erika har en många års erfarenhet av BI, specifikt inom media. Någon i branschen anförtrodde oss med att det Erika inte vet om BI inom media branschen är inte värt att veta. Hon kommer närmast från Schibsted där hon har haft en mängd olika roller såsom produktägare, systemägare, kravställare och utvecklare. Erika är en trygg och pålitlig norrlänning som ofta blir en naturlig mittpunkt och en  ledare i olika sammanhang. Skidåkare? Självklart! Erika går direkt ut på uppdrag från sin första dag på Techno Group. Varmt välkommen Erika, vi är så glada att ha dig med oss!  

Sawubona åker till Costa Brava

Höstens konferensresa gick till den underbara Costa Bravakusten. Vi bodde i ett fantastiskt hus med utsikt, Mas Juny (namnet på huset), visade sig ha en minst sagt spännande historia innehållande kultureliten och kungligheter under tidigt 1900-tal, opium, origier och svartsjukedraman. Det var en oförglömlig kväll när vi frågade kvinnan som skötte fastigheten om historien kring huset. Hon berättade för Peter på spanska, som tolkade och översatte till oss andra. Vi skrattade så vi grät. Utrustade med varsin cykel tog vi oss till ljuvliga fiskrestauranger och till en liten men fantastisk vingård. En av dagarna ägnades åt att paddla längs kusten över medelhavets klarblå vatten, längs med klippor och in i små och stora grottor. På vägen mot flygplatsen tillbringade vi en dag i Montserrat, Vandring i bergen och besök i kloster och katedral. Vi hade det så roligt, så skönt, så fantastiskt! Svårslagen resa!

Kick-off bland blommor och bin

Vi har en BI-odlare i ”familjen”. Henrik R har ett gäng kupor på sitt lantställe. En kväll i augusti träffades vi på hans idyll. Först en liten teorilektion om bin tillsammans med bubbel, sen en kunskapscheck med tipsrunda och sen praktik. Henrik visade oss hur bi-samhällen fungererar och sen fick vi också slunga varsin burk honung att ta med hem. Framemot kvällen drog vi fram grill, kulörta lampor, kräftor, tillbehör, hattar och sånghäfte.

Sista rycket innan semestern

Innan alla sprids för semester, avklarade vi en klassisk 5-kamp på gröna lund. Nu vet vi alla vilka som är dåliga vinnare, goda förlorare och tvärtom. Vi vet också vilka som gallskriker innan vilda musen knappt startat, och vilka som absolut inte lider av svindel. 
Kvällen avslutandes med en god och kul middag på Ulla Winbladh.

Tips på läsning nu i sommar – Mastering Internet of Things !

”Mastering Internet of Things” är skriven av vår konsult Peter Waher. Mastering of Internet går igenom grunderna för IoT  och Smart Cities. Du kommer att lära dig vilka tekniker och protokoll som används inom IoT, deras egenskaper, och vilka säkerhetsrisker som finns kopplat till dessa. Du får också praktiska exempel på hur du kan använda dem. Den här boken fokuserar på att skapa applikationer och tjänster för IoT. Efter att du läst boken kommer du behärska och kunna skapa lösningar för öppna, driftskompatibla och säkra IoT-nätverk veta hur man skyddar användarnas integritet och deras data. Vill du lära dig mer och läsa boken? Hör av dig dig till oss för ett exemplar!

Ny medarbetare – Sawubona Anna!

Vi hälsar Anna välkommen till Sawubona och gratulerar till nytt uppdrag som Teamlead och Kravanalytiker. Anna har arbetat i över 20 år inom IT, hon har till större delen arbetat som kravanalytiker och projektledare. Hon har drivit projekt av olika karaktär, komplexitet och storlek. Projekten har ofta haft en bakgrund i att öka digitaliseringen hos kunderna och uppdragen har bl.a. handlat om e-hälsa, e-handelsystemutveckling, analys, kravställning och utveckling.

Flipperkväll

Bakom en anonym dörr på Kungsholmen finns hur många flipperspel som helst. Där tillbringade vi kvällen och avslutade med Burgare och milkshake.  

Hjärnstark, föreläsning med Anders Hansen

Några av oss gick på föreläsning med Anders Hansen, det här tog vi med oss: Vi behöver fysisk aktivitet för att må bra (är det nytt för någon?). I ett historiskt perspektiv är vi skapta för att leva ett liv som jägare. Om mänskligheten har funnits i ett dygn har vi levt som nomader och jägare till kl 23:40. De sista 20 minuterna har vi bosatt oss på ett ställe och brukat jorden. Den sista sekunden, dvs kl 23:59:59, startade digitaliseringen och vårt liv framför en skärm. Som nomader tog vi 15 000 steg per dag, idag tar vi i snitt 5500 steg per dag. Det är för lite för att vi ska må bra helt enkelt. Med den bakgrunden tog vi till oss ett inspirerande budskap: Allt räknas!! Varje steg och varje minut extra vi rör på oss gör oss gott. Max effekt uppnås vid 3×45 min högintensiv träning per vecka. Sen planar effekten ut. Det är alltså inga mängder det handlar om. Forskning visar dessutom att motion inte bara främjar välmående och stresshantering utan även vårt minne, kreativitet, verbal förmåga, lokalsinne, läsförståelse, logiskt tänkande och IQ! Inspirerade av detta bytte vi idag ut ett vanligt möte mot ett

Sawubona och Järven

Vinterkonferensen tog oss 3700 dm över havet. I februari tog vi tåget och landade i Järvsö. Bastutunna, skidåkning, planering och massa skönt häng med kollegor i vilda och vackra Hälsingland. Som grädde på moset och lök på laxen så såg vi järven.

Tack till alla medarbetare och kunder som gjort detta första år för Sawubona IT till en framgång!

Vi kan med stor ödmjukhet se tillbaka på ett framgångsrikt första verksamhetsår. Vår verksamhet är people-business och vi känner en enorm glädje att få jobba tillsammans med så kompetenta, drivna och härliga människor. Denna passion för teknik och utveckling, att ständigt lära sig något nytt, att bidra i sammanhang där man känner att man får göra skillnad, det är drivkraften som vi vill att Sawubona ska representera. För oss är det av största prioritet att bygga ett företag där våra medarbetare trivs och frodas, utvecklas och känner sig sedda och hörda. Med möjlighet att utveckla sin fulla potential utifrån det individuella perspektivet. Våra medarbetare gör uppskattade och viktiga insatser i utmanande uppdrag, ofta nära ny teknik och innovation. Vårt nätverk av kunder spänner över i princip alla branscher, och kunder som vi specifikt har levererat till under detta första år är verksamma inom telecom, offentlig sektor, spel, media, retail, transport, jordbruk, bank och försäkring. Nu ser vi framemot 2019 och att ta Sawubona till nästa nivå, med fortsatta framgångar för Sawubona och dess medarbetare.Vilka lärdomar tar vi med oss från detta första året? Våga utmana dig själv! Det kanske inte blir precis som du föreställt dig. Utan ibland kanske till

Julfest på Artipelag med Cirkus Cirkör

Nu nalkas julen och det vill vi fira med anställda och respektive! Det blev en mycket lyckad kväll med en fantastisk föreställning av Cirkus Cirkör och vad kul att vi få träffa alla för att äta julbord på Artipelag!

Höjdarkväll på Klättercenter

Vi hade en riktig höjdarkväll på klättercentret på Telefonplan idag! Jätteroligt tyckte alla som var där. Det gav mersmak och vi kommer definitivt tillbaka!

Kul tillsammans med kollegor

Spontan gemensamma aktivitet med kollegorna! Idag såg vi Bohemian Rapsody på Bio Capitol.  Mycket trevligt upplägg med mat och film. Rekommenderas varmt! Spontana aktiviteter kommer vi fortsätta med. Vi är några som planerar att klättra på Klättercenter vid Telefonplan innan jul.

Techno Group Consulting byter namn till Sawubona IT

Sawubona är en hälsningsfras på Zulu och betyder “Jag ser dig”. Men den egentliga betydelsen är mycket större än så. Sawubona är en inbjudan till ett möte mellan människor där vi kommunicerar, utforskar, hjälper varandra. I vårt företag utgör medarbetarna kärnan av vår verksamhet, verksamheten byggs upp av varje individ som är en del av gruppen, och vår målsättning är att varje individ ska känna sig sedd och lyssnad till och få sin fulla potential utforskad och bekräftad. Med bakgrund av den djupa betydelsen av att bli sedd som helhet i mötet mellan människor, mellan medarbetare, kunder och leverantörer, har vi valt Sawubona IT som namn på vårt företag. Håll utkik efter vår nya hemsida!

Smart City föreläsningar på GoTo10 av vår Peter Waher börjar idag!

I kväll gick Peters första föreläsning av stapeln och några av oss var där och lyssnade. Det var mycket intressant och bänkarna var fullsatta. Smart City föreläsningarna spänner över de grundläggande idéerna, visionerna och de tekniker som används i samband med utvecklingen av tjänster för Smart City (eller samhället) och Internet of Things. Parallellt med föreläsningarna håller Peter även labbar på GoTo10 för de som verkligen vill gå på djupet och pröva på teknikerna! Vi ser fram hösten på GoTo10 och hoppas att vi för möjlighet att ses där!

Konsultmöte 2 oktober

Tack för ett bra konsultmöte idag! Vad kul det var att se hur alla hade skapat program på sina mobiler för sina Spherobollar. Det var inte alldeles enkelt att ta sig igenom banan som Tina förberett åt oss. Men kul hade vi!  

Ny medarbetare – Välkommen Erika!

Idag är en glädjens dag på Techno Group för idag börjar Erika hos oss! Erika har en många års erfarenhet av BI, specifikt inom media. Någon i branschen anförtrodde oss med att det Erika inte vet om BI inom media branschen är inte värt att veta. Hon kommer närmast från Schibsted där hon har haft en mängd olika roller såsom produktägare, systemägare, kravställare och utvecklare. Erika är en trygg och pålitlig norrlänning som ofta blir en naturlig mittpunkt och en  ledare i olika sammanhang. Skidåkare? Självklart! Erika går direkt ut på uppdrag från sin första dag på Techno Group. Varmt välkommen Erika, vi är så glada att ha dig med oss!